Informatie voor de zorgverlener

Verwijs uw patiënten naar Kijksluiter

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. Als zorgverlener kunt u uw patiënten naar Kijksluiter verwijzen via een website, mobiele app of per e-mail. Kijksluiter is beschikbaar voor meer dan 95% van alle in Nederland beschikbare geneesmiddelen.

Persoonlijke en geneesmiddelspecifieke verwijzing is essentieel voor optimaal gebruik van Kijksluiter. Indien per e-mail naar een specifieke Kijksluiter verwezen wordt, wordt in ruim 70-80% van de gevallen de video ook daadwerkelijk bekeken.

Bekijk hier de verschillende mogelijkheden!

Zorgverzekeraars stimuleren de inzet van Kijksluiter!

De grootste zorgverzekeraar van Nederland, Zilveren Kruis Zorgverzekeringen, heeft Kijksluiter opgenomen in haar kwaliteitsbeleid 2019 om de ontsluiting van Kijksluiter door de apotheek te stimuleren.

Apotheken die voldoen aan de voorwaarden van de Kijksluiter Module (Module D) van het kwaliteitsbeleid voor 2019 ontvangen een opslag op het basistarief voor de terhandstelling. De apotheek wordt op basis van de opslag van Zilveren Kruis in dien mate gecompenseerd dat de apotheek alle patiënten, onafhankelijk van hun zorgverzekeraar, Kijksluiter kan aanbieden. Ook wordt de apotheek via de opslag gecompenseerd voor de inspanningen die de apotheek moet doen.

De deadline voor aanmelding voor de Kijksluiter Module 2019 is inmiddels verstreken. Ongeveer 80% van de apotheken heeft zich aangemeld.

In 2020 is Kijksluiter wederom onderdeel van het kwaliteitsbeleid van Zilveren Kruis. Ook zorgverzekeraar CZ heeft besloten om Kijksluiter op te nemen in haar kwaliteitsbeleid 2020. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.

Algemene Voorwaarden - Privacy statement

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!