KIJKopDiabetes

KIJKopDiabetes is een online platform met meer dan 250 animatievideo’s over diabetes. Het is ontwikkeld in samenwerking met V&VN Diabeteszorg. Het platform heeft als doel om laagdrempelige informatie te verschaffen aan mensen met diabetes, bijvoorbeeld ter ondersteuning van zorg op afstand.

KIJKopDiabetes bevat niet alleen KIJKsluiters voor alle relevante diabetesmedicatie, maar ook animatievideo’s over de aandoening, de symptomen, de complicaties, het belang van goede bloedglucosecontrole en tips voor het dagelijks leven met diabetes. Tevens zijn er instructievideo’s voor de meest gebruikte bloedglucosemeters en vrijwel alle (voorgevulde) pennen. Met behulp van een eenvoudig distributieprogramma kan de zorgverlener per e-mail een link versturen naar een op maat samengesteld pakket van video’s.

Het gebruik van het distributieprogramma voor KIJKopDiabetes is kosteloos voor de duur van 2020 en zonder enige verplichting nadien. Het beschikbaar stellen van KIJKopDiabetes is een initiatief van Stichting KIJKsluiter en de Nederlandse Diabetes Federatie en wordt in 2020 mede mogelijk gemaakt door Novo Nordisk. Via de online toolkit van de NDF (www.ndf-toolkit.nl) kunt u zich aanmelden. U ontvangt dan binnen enkele dagen het distributieprogramma voor op de computer en een uitleg om direct aan de slag te gaan.

KIJKopDiabetes is het eerste online platform van Stichting KIJKsluiter met animatievideo’s over een specifieke aandoening. Later dit jaar zullen er ook platforms beschikbaar komen voor andere ziektebeelden.

Algemene Voorwaarden - Privacy Statement