Nieuwe modules

De KIJKsluiter mobiele app

Video’s veilig klaar zetten in de app

Met de SDA en verschillende koppelingen kunt u op een veilige manier video’s klaar zetten in de KIJKsluiter mobiele app van een patiënt. De KIJKsluiter mobiele app geeft de patiënt een handig overzicht van zijn medicijnen en bijbehorende video’s. Ook de instructievideo’s voor bijvoorbeeld insulinepennen of oogdruppels staan direct voor hem klaar. Naast de video’s kunnen ook andere functies worden gebruikt die goed gebruik van medicijnen ondersteunen, zoals KIJKbericht en de medicijnwekker.

KIJKbericht

KIJKbericht biedt extra begeleiding bij een nieuwe geneesmiddel in de vorm van laagdrempelige (video)berichten. Klik hier voor meer informatie over KIJKbericht. U kunt als apotheek ook zelf berichten sturen naar gebruikers van specifieke geneesmiddelen om hen op de hoogte stellen van belangrijke ontwikkelingen omtrent hun geneesmiddel, bijvoorbeeld een dreigend tekort of een verandering van preferentie. Ook kunt u patiënten informeren over geneesmiddel overstijgende onderwerpen, bijvoorbeeld over de manier waarop er in de apotheek omgegaan wordt met de COVID-19 maatregelen. Daarbij kunt u ook video’s toevoegen. Er zijn verschillende video’s beschikbaar waar u gebruik van kunt maken.

Medicijnwekker

Zelfs gemotiveerde medicijngebruikers vergeten wel eens hun medicijnen. Vergeetachtigheid verklaart 30% van onbedoelde therapieontrouw. Herinneringen of alerts helpen mensen om op tijd hun medicijnen in te nemen, vooral bij een verandering in de dagelijkse routine. Verschillende studies laten zien dat medicijnwekkers therapietrouw significant kunnen verbeteren. Via de KIJKsluiter mobiele app kunt u al uw patiënten een medicijnwekker aanbieden. In de app kan eenvoudig een schema en een voorraad worden ingesteld voor de medicijnen in hun overzicht. Vanaf dat moment ontvangt de patiënt een melding op zijn telefoon of tablet als het tijd is om een medicijn te gebruiken, en kan hij aangeven of hij dat heeft gedaan. Tevens verschijnt er een melding als een medicijn bijna op is, zodat op tijd een herhaalrecept aangevraagd kan worden.

Algemene Voorwaarden - Privacy Statement

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!