Kijksluiter account voor de zorgverlener

Informatie en ondersteuning voor goed gebruik

Medicijnwekker in de KIJKsluiter mobiele app

Zelfs gemotiveerde medicijngebruikers vergeten wel eens hun medicijnen. Vergeetachtigheid verklaart 30% van onbedoelde therapieontrouw. Herinneringen of alerts helpen mensen om op tijd hun medicijnen in te nemen, vooral bij een verandering in de dagelijkse routine. Verschillende studies laten zien dat medicijnwekkers therapietrouw significant kunnen verbeteren.

Binnenkort kunt u al uw patiënten gratis een medicijnwekker aanbieden in de KIJKsluiter mobiele app. Patiënten kunnen eenvoudig een schema en een voorraad instellen voor de medicijnen in hun overzicht. Vanaf dat moment ontvangt de patiënt een melding op zijn telefoon als het tijd is om een medicijn te gebruiken en kan hij aangeven of hij dat heeft gedaan. Tevens verschijnt er een melding als een medicijn bijna op is, zodat op tijd een herhaalrecept aangevraagd kan worden.

KIJKsluiter berichten-module

Met de berichtenmodule kunt u op afstand gebruikers van specifieke geneesmiddelen op de hoogte stellen van belangrijke ontwikkelingen omtrent hun geneesmiddel, bijvoorbeeld een dreigend tekort of een verandering van preferentie. ‘U krijgt een anders doosje, maar maakt u zich geen zorgen het medicijn werkt hetzelfde.’ Ook kunt u gebruikers van uw account informeren over geneesmiddel overstijgende onderwerpen, bijvoorbeeld over de manier waarop er in de apotheek omgegaan wordt met de corona maatregelen. Daarbij kunt u ook video’s toevoegen. Er staan verschillende video’s klaar waar u gebruikt van kunt maken.

KIJKgesprek

KIJKgesprek is een applicatie waarmee, na selectie van een geneesmiddel en dosering, alle onderwerpen van het begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel, door middel van (bewegende) iconen worden gevisualiseerd. Er is een geneesmiddelspecifieke set van iconen beschikbaar voor 95% van de nieuw uitgegeven geneesmiddelen.

Er wordt informatie over de dosering, de wijze van gebruik, waarschuwingen, adviezen en veel voorkomende bijwerkingen gegeven. KIJKgesprek maakt de informatievoorziening bij uitgifte van een nieuw geneesmiddel consistent, volledig en voor vrijwel iedereen begrijpelijk, ook voor laaggeletterden en anderstaligen.

KIJKgesprek is in principe ontworpen om aan de balie met de patiënt te gebruiken, maar kan ook in de thuissituatie worden ingezet, geïntegreerd in de distributie van KIJKsluiter of als ondersteuning van beeldbellen. Door gebruik te maken van KIJKgesprek kan met één handeling:

  • Een link naar KIJKsluiter worden verstuurd, dan wel een KIJKsluiter worden klaargezet in de KIJKsluiter mobiele app van de patiënt;
  • Een samenvatting van KIJKgesprek in een overzichtelijk A4 worden aangeboden;
  • Een serie van pushberichten worden geïnitieerd in de KIJKsluiter mobiele app waarin alle elementen van KIJKgesprek (opnieuw) aan bod komen, alsmede additionele informatie en ondersteuning kan worden geboden (KIJKbericht, zie onderstaande).

KIJKbericht

Via KIJKbericht in de mobiele app van KIJKsluiter krijgt de patiënt de informatie over een nieuw geneesmiddel gefaseerd in hapklare brokken aangeboden of herhaald in de vorm van laagdrempelige videoberichten of berichten met iconen. De patiënt kan via de berichten aangegeven hoe het met hem gaat en kan vragen stellen als hij iets niet begrijpt. Als het door omstandigheden niet mogelijk is om een persoonlijk begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel te voeren kan de apotheek er toch zeker van zijn dat alle belangrijke informatie via KIJKbericht met de patiënt wordt gedeeld.

KIJKgesprek en KIJKbericht zijn vanaf juni beschikbaar!

Totaaloplossing

Door alle producten van Stichting KIJKsluiter in combinatie te gebruiken ontstaat een totaaloplossing die vrijwel alle voorwaarden voor therapietrouw adresseert, zo nodig op afstand, zonder (extra) inzet van personeel.

Algemene Voorwaarden - Privacy Statement

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!