Kijksluiter account voor de zorgverlener

Nieuw in 2020

Koppelingen

In 2020 zullen weer een aantal nieuwe koppelingen beschikbaar komen om de geneesmiddelspecifieke distributie van Kijksluiter nog efficiënter en laagdrempeliger te maken Bijvoorbeeld een rechtstreekse koppeling voor distributie vanuit Farmasys en HiX, een geneesmiddelspecifieke koppeling met Loxis en Pi-Farma, een koppeling met het medicijnoverzicht Linscriptum en het patiëntenportaal van HiX. Ten slotte zullen ook de eerste koppelingen met PGO’s tot stand worden gebracht.

In samenwerking met Ivido zal in 2020 de Kijksluiter-Plus app worden geïntroduceerd, waarin altijd een up-to-date medicatieoverzicht met de juiste Kijksluiters klaar staat voor de patiënt, onafhankelijk van de applicaties en de processen in  de apotheek.

Binnenkort starten wij met een pilot waarbij een QR code aan de baxterzakjes wordt toegevoegd. Hiermee kunnen de gebruikers van de Baxtermedicatie de Kijksluiters van alle geneesmiddelen die in de baxterzakjes zitten, in een handig overzicht bekijken.

Compliance Ondersteuning Module:

Met behulp van de Compliance Ondersteuning Module kunt u patiënten, die gebruik maken van de Kijksluiter app, de mogelijkheid bieden om herinneringen in te stellen voor het innemen van medicijnen. Ook kan de patiënt eenvoudig zijn medicijnvoorraad beheren en krijgt hij een bericht als het geneesmiddel bijna op is. In het bericht verwijzen wij de gebruiker direct naar de juiste plek om een herhaalrecept aan te vragen, afgestemd op uw apotheek.

Communicatie Module:

Met de communicatiemodule kunt u gebruikers van specifieke geneesmiddelen op de hoogte stellen van belangrijke ontwikkelingen omtrent hun geneesmiddel, bijvoorbeeld over een tekort of een verandering van preferentie. Daarmee kunt u wellicht ingewikkelde vragen en discussies aan de balie voorkomen. Ook kunt u al uw Kijksluiter gebruikers informeren over geneesmiddel overstijgende onderwerpen, bijvoorbeeld over de ramadan of over ontwikkelingen in uw apotheek.

Goed om te weten; Vanaf 2020 zal berichtgeving van het CBG en het Lareb worden gekoppeld aan het betreffende geneesmiddel in Kijksluiter, zodat iedere gebruiker automatisch op de hoogte wordt gesteld van belangrijks nieuws op het gebied van veiligheid en bijwerkingen.

Front Desk Applicatie:

Met de Front Desk Applicatie (FDA) zorgt u voor laagdrempelige en consistente eerste uitgifte gesprekken aan de balie. De FDA is een app die op een tablet geïnstalleerd kan worden. In de app selecteert u het geneesmiddel en de dosering, waarna alle onderwerpen van het eerste uitgifte gesprek de revue passeren aan de hand van begrijpelijke iconen. Het gesprek wordt vastgelegd, zodat u niet meer de discussie aan hoeft met patiënten of verzekeraars over het eerste terhandstellingstarief. Aan het einde van het gesprek kunt u eenvoudig de betreffende Kijksluiter naar de patiënt versturen.

Indien u gebruik maakt van Pi-Farma van Loxis, kan de FDA hieraan gekoppeld worden, zodat automatisch de juiste gespreksflow voor u klaar staat en er vooraf geen selectie voor het geneesmiddel en de dosering gemaakt hoeven te worden.

Implementatieondersteuning

Om de apotheken  die nog geen passende distributiemethode hebben gevonden, of nog niet de gelegenheid hebben gehad om Kijksluiter goed te implementeren, te ondersteunen is Stichting Kijksluiter een samenwerking aangegaan met Pharmalead.

Apotheken kunnen in 2020 gebruik maken van de services die  Pharmalead aanbiedt om implementatie van Kijksluiter in de apotheek tot een succes te maken. Pharmalead kan u helpen om bijvoorbeeld  de, voor uw apotheek optimale distributiemethode, te identificeren en deze vervolgens bij het team te introduceren. Een voordeel hiervan is dat u door deze inzet ook meteen aan de e-learning voorwaarde voor het team voldoet.

De kosten van Kijksluiter in 2020

Kijksluiter wordt zonder winstoogmerk ter beschikking gesteld. Kijksluiter wordt ten dele gefinancierd door de overheid, op voorwaarde dat de zorg ook een steentje bijdraagt. Door een Kijksluiter account af te sluiten, kunt u dus niet alleen gebruik maken van alle distributie mogelijkheden van Kijksluiter, maar draagt u ook bij aan de maatschappelijke beschikbaarheid van Kijksluiter. De kosten voor een Kijksluiter distributie account bedragen:

Apotheek
€585,- per jaar

Huisarts
€195,- per jaar

Ziekenhuis
€585,- per jaar voor een poliklinische apotheek
€2.400,- per jaar voor het hele ziekenhuis (exclusief koppelingskosten voor een patiëntenportaal)
€3.000,- per jaar voor een account gekoppeld aan GIP op beeldscherm

Bij ieder account ontvangt u communicatiematerialen waarmee u Kijksluiter onder de aandacht kunt brengen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat bij specifieke koppelingsbehoeften.

Meld u hier aan 

Algemene Voorwaarden - Privacy Statement

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!