KIJKopDiabetes

Een online platform voor ondersteuning van diabeteszorg op afstand

Het platform KIJKopDiabetes heeft als doel om laagdrempelige informatie te verschaffen aan mensen met diabetes in de vorm van animatievideo’s.

Er zijn ruim 250 animatievideo’s beschikbaar over:

• Diabetes type 1
  • Diabetes type 2
  • Symptomen
  • Complicaties
  • Het belang van goede bloedglucosecontrole
  • Tips voor het dagelijks leven met diabetes
  • Bloedglucosemeters met instructies voor de meest gebruikte meters
  • Insulinepennen met instructies voor vrijwel alle insulinepennen
  • Diabetesmedicatie, in de vorm van KIJKsluiters voor alle relevante geneesmiddelen

De video’s op KIJKopDiabetes bieden op een eenvoudige en effectieve manier ondersteuning aan mensen met diabetes in de thuissituatie. Het biedt uitleg en bij de medicijnen en hulpmiddelen die ze dagelijks gebruiken, en dient als een betrouwbare en laagdrempelige bron van informatie.

De informatie op KIJKopDiabetes is in volledige onafhankelijkheid tot stand gekomen en de kwaliteit wordt bewaakt door een onafhankelijke kwaliteitscommissie. Het platform is ontwikkeld door Zorganimaties, in samenwerking met Stichting KIJKsluiter en diabetesdeskundigen. De video’s zijn getest en geoptimaliseerd in samenwerking met Stichting Pharos en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Het platform wordt beschikbaar gesteld door Stichting KIJKsluiter in samenwerking met de Nederlandse Diabetes Federatie.

Algemene Voorwaarden - Privacy Statement