1 juli 2021

Het vernieuwde online platform KIJKopDiabetes biedt zorgverleners de mogelijkheid om patiënten op een eenvoudige en effectieve manier voorlichting te geven aan de hand van gepersonaliseerde animatievideo’s.  

Ruim 400 animatievideo’s
KIJKopDiabetes is ontwikkeld door Stichting KIJKsluiter in samenwerking met V&VN Diabeteszorg. Het platform heeft als doel om laagdrempelige informatie te verschaffen in de vorm van animatievideo’s aan mensen met diabetes. De video’s zijn door Stichting Pharos getest met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. 

Er zijn animatievideo’s beschikbaar over diabetes, de symptomen, de complicaties, het belang van goede bloedglucose controle en tips voor het dagelijks leven met diabetes. Ook zijn er KIJKsluiters beschikbaar voor alle relevante geneesmiddelen en instructievideo’s voor de meest gebruikte bloedglucosemeters en vrijwel alle (voorgevulde) pennen. De video’s hebben onlangs een update gehad en sluiten nu nog beter aan op de behoeften van patiënten.  

De informatie op KIJKopDiabetes is in volledige onafhankelijkheid tot stand gekomen en de kwaliteit wordt bewaakt door een onafhankelijke kwaliteitscommissie.  

De video’s van KIJKopDiabetes worden door een zorgverlener aangeboden aan de patiënt. Het installeren van een programma is niet nodig. Via de website www.kijkopdiabetes.nl kan de zorgverlener heel eenvoudig per e-mail een link naar een op maat samengesteld pakket van video’s versturen. Klik hier voor meer informatie over de kosten.  

Direct aanmelden