17 november 2020

KIJKsluiter in combinatie met Geneesmiddelinformatie voor de Patiënt (GIP) is vanaf nu beschikbaar via het medicatieoverzicht in het patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGn). MGn is een portaal waarmee patiënten online hun zorgzaken kunnen regelen bij de huisarts of apotheek. Zo kan de patiënt bijvoorbeeld online een afspraak maken, herhaalmedicatie bestellen of een bericht sturen. En vanaf nu kunnen ruim 4,3 miljoen Nederlanders ook direct vanaf hun smartphone, tablet of computer begrijpelijke informatie over hun geneesmiddel raadplegen.

Het beschikbaar stellen van deze informatie zorgt er voor dat patiënten 24 uur per dag online toegang hebben tot dezelfde informatie die ze ook meekrijgen aan de balie van de apotheek. Door de koppeling met het medicatieoverzicht in MGn hoeft de patiënt niet zelf op zoek te gaan naar de juiste informatie. De patiënt beschikt op ieder moment direct over begrijpelijke en betrouwbare informatie passend bij zijn of haar specifieke situatie. Met de combinatie van KIJKsluiter met GIP biedt de apotheek geneesmiddelinformatie op maat aan, waarbij de patiënt kan kiezen of hij wil kijken (KIJKsluiter) of lezen (GIP).