Wilt u zeker weten dat de informatie van het begeleidingsgesprek bij een nieuw geneesmiddel goed overkomt bij de patiënt? Meld de apotheek dan aan voor KIJKgesprek en KIJKbericht.

KIJKgesprek

KIJKgesprek is een app voor een tablet waarmee u het begeleidingsgesprek bij een nieuw geneesmiddel kunt visualiseren aan de hand van (bewegende) iconen. Er wordt informatie over dosering, het juiste gebruik, waarschuwingen, adviezen en veel voorkomende bijwerkingen gegeven. Vanaf 1 januari 2021 is er voor ieder geneesmiddel waarvoor een KIJKsluiter beschikbaar is, ook een KIJKgesprek beschikbaar. KIJKgesprek is volledig conform de patiënteninformatie van Stichting Health Base. De iconen in KIJKgesprek visualiseren de kernboodschappen van de informatie van Health Base en zorgen voor meer begrip en herinnering. KIJKgesprek kan in de apotheek, maar ook bij zorg op afstand via (beeld)bellen worden ingezet.

Het gebruik van KIJKgesprek wordt gestimuleerd via het kwaliteitsbeleid van CZ (waardemonitor openbare apotheken). In 2021 worden er 2 punten toegekend indien de apotheek beschikt over KIJKgesprek.

KIJKbericht

KIJKbericht is een berichtenmodule, waarmee handmatig en geautomatiseerd geneesmiddelspecifieke berichten kunnen worden verstuurd. U kunt zelf via de backoffice van uw KIJKsluiter account berichten naar gebruikers van specifieke geneesmiddelen sturen, maar u kunt ook algemene berichten versturen, bijvoorbeeld over COVID-19 maatregelen of ontwikkelingen bij u in de apotheek.

Daarnaast biedt KIJKbericht voor ieder geneesmiddel, een geautomatiseerde serie of een ‘journey’ van korte berichten met video’s en iconen waarin de informatie van KIJKgesprek wordt herhaald en aangevuld met extra patiënteninformatie van Stichting Health Base. Op dit moment zijn deze geautomatiseerde journey’s alleen beschikbaar in de KIJKsluiter mobiele patiënten app. De journey start op de dag dat een nieuw geneesmiddel wordt toegevoegd in de app. Met KIJKbericht kunt u er zeker van zijn dat ook bij drukte in de apotheek of zorg op afstand, altijd alle belangrijke informatie bij uitgifte van een nieuw geneesmiddel op een laagdrempelige en begrijpelijke manier wordt aangeboden.

Klik op de rode knop hieronder om de apotheek direct aan te melden!

Direct aanmelden