7 april 2020

Ongetwijfeld heeft de huidige situatie rondom het coronavirus veel invloed op de werkwijze binnen uw apotheek. Misschien is het een stuk drukker, maakt u vaker gebruik van de medicijnkluis of is er meer uitval van personeel door ziekte. Situaties waardoor het op dit moment niet altijd mogelijk is om een gedegen uitgiftegesprek te voeren. Verschillende apotheken hebben dan ook aangegeven dat zij zoekende zijn naar manieren om patiënten zo efficiënt mogelijk, op afstand, te informeren over hun medicijnen.

Als uw apotheek een KIJKsluiter account heeft, kunt u kosteloos gebruik maken van de Selectie en Distributie Applicatie. SDA is een applicatie waarmee een link naar een specifieke KIJKsluiter per e-mail naar de patiënt kan worden gestuurd. Indien de patiënt gebruik maakt van de KIJKsluiter mobiele app, dan wordt de video toegevoegd aan het persoonlijk overzicht in de app en ontvangt de patiënt een notificatie op zijn telefoon.

Vanaf deze week is de vernieuwde KIJKsluiter mobiele app beschikbaar. Op 6 april is de landelijke campagne gestart om de vernieuwde KIJKsluiter app onder de aandacht te brengen. Door mensen vanuit uw apotheek ook actief op de KIJKsluiter app te wijzen, kunt u optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van KIJKsluiter.

De komende weken worden er nieuwe modules toegevoegd aan de SDA en KIJKsluiter mobiele app, waarmee u ook de informatie van het begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel op afstand kunt delen en mensen in de thuissituatie kunt ondersteunen. Dit alles op een manier die efficiënt is voor de apotheek en laagdrempelig voor de patiënt. Houd onze website en berichtgeving in de gaten. We doen er alles aan om deze toevoegingen zo snel mogelijk beschikbaar te maken, tegen sterk gereduceerde tarieven.

Nog geen KIJKsluiter abonnement? Klik hier om u aan te melden en direct gebruik te maken.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Of chat live met een medewerker via het icoontje rechts onder op deze pagina.