7 november 2017- Zorgtech-startups zijn razend populair en hun grote verscheidenheid laat zien hoeveel er mogelijk is op het snijvlak van zorg en technologie. Maar welke innovaties maken het verschil voor patiënten en zetten de zorg in beweging?

Zorganimaties is met Kijksluiter op donderdag 2 november jl. verkozen als NRC live Zorgtech Startup van het jaar 2017. De finalisten mochten hun zorgconcept pitchen tijdens het zorgtechnologie event van NRC live in Bussum. Rob Neeter, initiatiefnemer van Zorganimaties, presenteerde in 2 minuten Kijksluiter, een bibliotheek met 5.000 animatievideo’s waarin de belangrijkste informatie uit de officiële geneesmiddelenbijsluiter in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd.

De finalisten werden onderworpen aan een aantal kritische vragen van het expertpanel, bestaande uit:

• Cathy van Beek, Raad van Bestuur Radboudumc
• Dennis Schuivens, founder CRDL en winnaar NRClive Zorgtech Startup van het Jaar 2016
• Hubert Friederich, director Life Sciences & Healthcare Deloitte

Het expertpanel was van mening dat Kijksluiter tegemoet komt aan een grote maatschappelijke behoefte. Het belangrijkste advies was ervoor te zorgen dat Kijksluiter ook door laaggeletterden gebruikt kan worden. Dit advies staat centraal in de doelstelling van Kijksluiter en is een belangrijke leidraad bij de totstandkoming van Kijksluiter.

Ook het publiek was zeer gecharmeerd van Kijksluiter en verkoos Zorganimaties tot winnaar van de competitie. Naast de titel en prachtige award, zal Zorganimaties ondersteuning ontvangen van experts van Deloitte bij de verbreding en verdieping van het gebruik van Kijksluiter in Nederland en daarbuiten.